Keuken veranderen

Keuken veranderen

Ben je aan een nieuwe keuken toe, maar heb je geen hoog budget om een compleet nieuwe keuken aan te schaffen? Of is je keuken nog in prima staat, alleen een beetje gedateerd? Met deze handige keukenideeën kun je eenvoudig de keuken veranderen.

Wandplanken brengen sfeer
Wanneer je een aantal bovenkastjes vervangt door een paar mooie wandplanken ziet de keuken er veel ruimer uit. Wanneer de wandplanken van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als het aanrechtblad of de tafel dan zorgt dit voor een mooi rustig geheel. Op deze wandplanken kan je dan mooie accessoires zetten wat de keuken een heel ander uiterlijk zal geven.

Toevoegen van nieuwe accessoires
Decoratief en functioneel gaan prima samen. Zet in de keuken een paar mooie broodplanken, opvallende blikvangers of verse kruiden. De kleuren wit, grijs of zwart samen met hout zijn een prima basis voor in de keuken. Kies voor een rustig kleurenpalet en zorg ervoor dat je hier de accessoires op aanpast.

Een ander werkblad
Kies je voor een HPL keukenblad dan kan je al vanaf ongeveer € 75,00 per strekkende meter een nieuw keukenblad aanschaffen. Een HPL keukenblad heeft een prachtige uitstraling, is prettig in het gebruik en heeft een bijzonder gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. Naast de grote keuze in kleuren kun je het keukenblad een persoonlijk tintje geven door de vele mogelijkheden voor randafwerking.

Restylen achterwand
Bij het binnenkomen van de keuken is het werkblad en de achterwand de eerste dingen die opvallen. Oude keukentegels geven al snel een gedateerde indruk en zijn prima zelf te vervangen door een modern, naadloos oppervlak. Daarbij is HPL inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig en perfect materiaal voor een achterwand. Deze is makkelijk aan te brengen, kan zelfs beplakt worden met eigen tekst of een foto en biedt tal van creatieve oplossingen. Ideaal voor een snelle restyling van je keuken.

Heb je zelf ook nog handige tips voor het restylen van je keuken? We horen ze graag!