Ook benieuwd wat de keukentrends 2018 worden? Graag geven wij je inspiratie voor je nieuwe of bestaande keuken. De keuken van nu moet op zijn minst dezelfde sfeer uitstralen als de woonkamer. Geen standaard keuken, maar een zorgvuldig samengesteld interieur, voorzien van een aantal persoonlijke items.
Maar ga bij het uitzoeken van een nieuwe keuken niet alleen af op de trends, want een keuken moet wel bij je passen, functioneel zijn en ook nog jaren mee gaan.

De woonkeuken

De keuken betrekken bij de woonkamer gaan we steeds meer zien in 2018. In veel nieuwbouwhuizen wordt al meer ruimte vrij gemaakt voor de keuken of het eetgedeelte. Keukens vormen steeds vaker een onderdeel van de leefruimte en de scheiding tussen keuken en woonkamer verdwijnt. In de meeste huishoudens is de keuken meer dan alleen een plek waar gekookt wordt. Een open keuken wordt de ontmoetingsplaats en het hart van de woning!

Industriële keuken

De industriële trend is erg populair en zien we ook in 2018 terug in de keuken. Kenmerkend zijn de ruwe materialen zoals hout, metaal en beton. Hou je van stoer en robuust, materialen die tegen een stootje kunnen, dan past de industriële woonstijl prima bij jou. De keuken is dan een mooie ruimte om dit industrial design verder in door te voeren. Voor een industriële keuken kies je een keukenblad van RVS, beton of HPL betonlook. Dichte bovenkasten worden vervangen door open kasten, brede planken of stalen constructies die je aan de muur bevestigd. Deze keuken kenmerkt zich door overzichtelijkheid en eenvoud. Wil je niet je hele keuken veranderen, dan kan je met een paar kleine aanpassingen je keuken een industriële look geven. Denk daarbij aan oude accessoires, grote fabriekslampen boven een keukentafel van metaal of zelfs een oude houten werkbank in de keuken. De industriële stijl is gemakkelijk te verwerken en te combineren met andere stijlen in de rest van je huis.

Lades en kasten

Keukentrends 2018

Keukentrends 2018

In nieuwe onderkasten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van lades in plaats van deuren. Vooral in brede lades met een optimale indeling kun je de helft meer opbergen dan in een onderkast met legplanken. De lades zijn meestal greeploos en voorzien van een hoogwaardig ladesysteem. Zwevende keukenkasten zullen in 2018 steeds vaker te zien zijn. En niet onterecht. Zwevende kasten zorgen er voor dat een kleine keuken groter lijkt. Ook in een grote keuken geven zwevende kasten de keuken een exclusieve uitstraling. Een zwevende kast in de keuken kan prima worden gecombineerd met bijvoorbeeld een vaste apparatuurwand.

Wit of zwarte keuken

Bij keukentrends 2018 staat nog steeds een witte keuken. Al valt het op dat er weer meer donkere keukens komen en dan vooral zwart. Zelfs de wasbak en de kraan zijn zwart. Kun je niet kiezen tussen zwart of wit? Contrast is in en kan voor een heel bijzonder effect zorgen! Kies voor een witte kastenwand met een zwart kookeiland. Of heb je een bestaande witte keuken? Vervang een paar witte keukendeurtjes door zwart. Een kleine aanpassing met een hele andere uitstraling.

Keukenbladen en achterwanden

Keukentrends 2018

Keukentrends 2018

De granieten keukenbladen gaan langzaam verdwijnen in 2018. Daarvoor in de plaats komen dunne aanrechtbladen. Ook HPL zie je nog vaak terug komen, een groot voordeel van HPL is met name de prijs. Om een mooi geheel te maken wordt steeds vaker de achterwand in dezelfde kleur als het werkblad geleverd. Wil je tegels aan de muur dan is de mermaid tegel de vervanger van de bekende metro tegel. Het werkblad van het kookeiland of spoeleiland in de keuken van de lijst van keukentrends 2018 loopt door in zitgedeelte met mooie barkrukken. Er worden zelfs al kooktafels verkocht, waarbij het kookgedeelte net een grote tafel is waar je aan kunt koken en eten.

Goedkope keuken renovatie

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een nieuwe keuken uit te zoeken. Door zelf een nieuw aanrechtblad of een andere achterwand te plaatsen krijgt je keuken een heel andere look. Ook het plaatsen van nieuwe deurtjes is een goed alternatief als de bestaande keuken nog in prima staat is. Kastdeurtjes met glas komen steeds vaker terug en ook kastdeuren en HPL werkbladen met houtstructuur is weer helemaal terug van weggeweest.

Keukenaccessoires

Wil je wat kleine aanpassingen doen in je keuken? Haal de jungle in huis! Hang een poster of schilderij aan de muur met een mooie botanische print erop. Of zet veel planten met grote bladeren in verschillende potten of hangmanden in je keuken. Houten en natuurlijke accessoires zijn de trend in de keuken. Deze naturel kleuren geven je ruimte sfeer en gezelligheid. Een muur in de keuken verven in een mooie kleur groen of blauw kan een keuken ook hele andere uitstraling geven. Blauwe en groene tinten en accessoires met geometrische vormen en onderwaterwereld patronen zijn de interieurtrend in 2018 en passen prima in veel soorten keukens!

Wil je meer informatie, advies of een vrijblijvende prijsopgave over het aanschaffen van een keukenblad, keukenfronten of een gehele keuken, laat het ons weten via info@maatwerkbladen.nl of bel 085 273 1246